Пральна машина із сушкою: переваги та недоліки

Функціональні можливості сучасних пральних машин включають повний цикл догляду за речами: від прання до сушіння. Проте не всі покупці впевнені, що потрібно купувати техніку із сушкою. Щоб допомогти вам прийняти правильне та зважене рішення, розглянемо основні переваги та наявні недоліки.

Особливості конструкції

Якщо розглядати конструкцію приладу, то від звичайної пралки вона відрізняється тільки наявністю додаткового ТЕНу. Він нагріває не воду, а повітря. Завдяки цьому волога активно випаровується з тканин і білизна висихає. http://readonline.com.ua/wp-content/uploads/2019/10/Stiralnaya-mashina.jpg Волога, яка під дією тепла випаровується з речей, перетворюється на рідину, яка в подальшому виводиться в спеціальний резервуар. Щоб одяг висихав більш рівномірно, барабан машини під час цього процесу продовжує обертатися.

Переваги

Чому варто купити пральну машину з сушкою в Києві? Бо техніка має такі вагомі переваги:

  1. Економія площі. Пралки із сушкою за габаритами практично не відрізняються від моделей без цієї функції. А купувати окремо сушильну машину вже точно не доведеться.
  2. Боротьба з підвищеною вологістю. Волога білизна, розвішана у квартирі, є джерелом надлишкової вологості.
  3. Економія часу. Розвішування білизни на мотузках та подальше розбирання сухих речей віднімають досить багато часу та сил. До того ж бувають ситуації, коли немає можливості чекати повного випаровування вологи. Наприклад, під час догляду за речами для малюка, якого доводиться часто переодягати протягом дня.
  4. Збереження бюджету. Купити один багатофункціональний прилад дешевше, ніж купити два з різним набором опцій.
  5. Легке прасування. Декілька рівнів сушіння дають змогу вибрати максимально вдалий варіант для подальшого догляду. Наприклад, можна залишити в тканині приблизно 10% вологи, щоби полегшити процес прасування.

А ще пральна машина-автомат із сушкою вирішує естетичний аспект вологої білизни на мотузках — цей «інтер’єрний об’єкт» точно не можна назвати привабливим. Особливо, якщо йдеться про маленьку квартиру без балкону.

Недоліки, про які варто пам’ятати

А тепер розглянемо мінуси такої техніки.

  1. Неспівпадіння об’ємів прання та сушки. Наприклад, якщо пралка може випрати 6 кг білизни за один раз, то висушити — усього 2,5–3 кг. Тому доведеться або прати менше, або ж ділити випрані речі на 2 процеси сушіння.
  2. Споживання великої кількості енергії. Такі моделі належать до класів «B», «C» або «D».
  3. Підвищення температури в приміщенні через виділення додаткового тепла. Взимку це скоріше перевага, а от влітку може завдавати певного дискомфорту.

Звісно, переваг більше, ніж недоліків. Проте розуміння всіх аспектів використання пральної машини із сушкою допоможе зробити правильний вибір та уникнути розчарувань у процесі використання.

Попередня стаття
Наступна стаття