Як вибрати сумку для ноутбука, не помилившись з розміром

Людина з ноутбуком

Ноутбуком сьогодні вже нікого не здивувати. Це зручний робочий інструмент, який дозволяє працювати з будь-якої точки планети та не тягнути за собою громіздкий ПК. Сьогодні майже кожен другий має переносний комп’ютер. Благо діапазон розмірів, потужності та цін дозволяє підібрати гаджет майже на будь-який бюджет. Хтось використовує її для ігор, хтось для роботи, хтось для поїздок. Зручність використання ноутбука сьогодні важко переоцінити. Те, що ви не обмежені проводами та громіздким системним блоком, дозволяє вам дивитися фільми, серфити в мережі або працювати прямо з ліжка, лежачи під теплим пледом або кондиціонером. А при необхідності легко підхопити гаджет і поїхати з ним, куди вам необхідно. Хоч у найближчу кав’ярню, хоч у сусідню країну.

Якщо ви не плануєте користуватися ноутбуком виключно вдома, вам знадобиться сумка для перенесення пристрою. Будь-яка перша не підійде, оскільки у спеціалізованій сумці ноутбук можна розмістити правильно, не ризикуючи щось пошкодити чи подряпати.

Навіщо взагалі потрібна сумка:

  • Нести навіть найкомпактніший і найтонший гаджет у руках втомлює . Плюс, якщо ви виходите на кілька годин, вам знадобиться зарядний пристрій.
  • Крім ноутбука вам можуть знадобитися різні документи, блокноти, мишка, це все потрібно скласти так, щоб не пошкодити лептоп .
  • Хороша сумка допоможе захистити пристрій від дрібних пошкоджень, стискань, від пилу та вологи. Природно, при серйозних ситуаціях і сумка не допоможе (наприклад, якщо на неї впаде щось дуже важке, або впаде у воду у воду або на тверду поверхню з відчутної висоти), але від дрібних проблем вбереже.

А тепер давайте розберемося, як правильно підібрати аксесуар для перенесення ноутбука.

Як дізнатися розмір ноутбука для сумки

Звичайно, для ноутбуків різних розмірів необхідно підбирати різні сумки . Добре ще купити велику для маленького пристрою, а ось придбати сумку на гаджет із більшою діагоналлю вже набагато образливіше. Щоб підібрати сумку для ноутбука за розміром, потрібно уточнити діагональ ноута і виміряти його фізичні розміри.

Дізнатися діагональ ноутбука можна з технічної інформації на вашому пристрої. Також можна забити вашу модель в інтернеті та переглянути її параметри.

Якщо ви замовляєте річ на іноземному сайті, варто визначити розмір ноутбука у дюймах для покупки сумки. Виміри можуть вказуватись у різних одиницях – наприклад, не тільки в дюймах, а й у сентиментах. Тому краще скористатися калькулятором і в онлайн режимі перекласти всі потрібні виміри, щоб не потрапити в халепу.

Зазвичай у характеристиках аксесуара вказують діагональ пристрою та фізичні вимірювання. Орієнтуватися краще на обидва фактори.

Найпоширеніші та найпопулярніші моделі розраховані на пристрої з діагоналлю 14-15 дюймів. Це одна з варіацій, що найчастіше зустрічаються. Крім того, можна знайти моделі, розраховані на ноутбуки з діагоналлю від 10 до 17 і більше дюймів.

Чому важливо дивитися не лише цей показник, а й фізичні габарити? Справа в тому, що за однієї і тієї ж діагоналі довжина і ширина сумки може відрізнятися. Тому дуже важливо перевірити, що всі цифри сходяться.

Щодо розміру, одні радять вибирати чітко за габаритами ноутбука, інші – вибирати із сумку хоча б із невеликим запасом. Хто ж має рацію? Насправді вибір за вами. У сумку трохи більшого розміру ви можете скласти інші необхідні речі, але врахуйте, що вони можуть подряпати кришку пристрою.

Розміри ноутбуків

Як правильно вибрати вид сумки

Перш ніж купувати сумку, потрібно визначитися, який тип аксесуару вам взагалі потрібен – сумка або, наприклад, рюкзак . Все залежить від ваших особистих уподобань та зручності. Комусь важливо, щоб сумка виглядала представницько та підходила під діловий костюм, а комусь – щоб руки залишалися вільними.

Основні варіанти моделей аксесуарів для перенесення ноутів:

  • Рюкзак для ноутбука на обидва плечі з внутрішніми відділами, блок живлення та інші дрібниці. Відмінний варіант, якщо ви багато пересуваєтеся пішки і для далеких поїздок. Але при частому пересуванні в щільному людському трафіку в рюкзаку за спиною ноутбук більше схильний до крадіжок.
  • Портфель з однією маленькою ручкою для перенесення пристрою в руках (схожий на діловий стиль і зручний, якщо ви більше пересуваєтеся з ноутбуком на авто, ніж пішки).
  • Сумка з довгим регульованим ремінцем . Найкласичніший і найпопулярніший варіант, який можна носити на одному плечі або через плече, залишаючи руки вільними. Прекрасно підійде до одягу в стилі casual, офісному дрес-коду, повсякденному одязі.

Що краще – сумка чи рюкзак? На це питання неможливо відповісти однозначно. Тому що кожен варіант має як свої переваги, так і слабкі сторони. Найкраще, коли виріб відповідає вашому іміджу.

Зі спортивним костюмом дуже дивно виглядатиме портфель, а з діловим – неформальний рюкзак.

Причому сьогодні така величезна різноманітність моделей, що можна знайти і чорний мінімалістичний рюкзак, і варіант з яскравими принтами, смішними написами та героями коміксів. Загалом, на будь-який смак і буквально колір. У рюкзаку вага пристрою розподіляється краще, та й руки вільні. Але, з іншого боку, сумка через плече дає найкращий контроль за гаджетом у натовпі, без необхідності знімати саму сумку. У рюкзаку зазвичай набагато більше внутрішнього простору під різні аксесуари та дрібниці.

Але для великих та важких ноутів сумки через плече чи портфелі – не найкраща ідея. Оскільки нести пристрій тривалий час дуже некомфортно. Хоча якщо вам потрібно тільки покласти сумку в машину і дістати її після прибуття – тоді жодних проблем. Взагалі для пристроїв з діагоналлю більше 15 дюймів рекомендують вибирати все ж таки саме рюкзаки, причому з посиленою спинкою і з щільними, широкими лямками. Така конструкція дозволить краще розподілити вагу гаджета і не перенапружуватиме спину.

До речі, для представниць прекрасної статі є і жіночі моделі сумок зі стильним та жіночним дизайном. Але в основному вони розраховані на ноутбуки з невеликою діагоналлю. Найчастіше це варіації різновиду тоут . Зовні вироби нічим не нагадують аксесуари для ноутбука, а виглядають як звичайні жіночі сумки. Просто трохи збільшеного розміру.

На що звернути увагу при виборі:

  • Функціонал та кишені. Дивіться за своїми потребами, скільки відділень та дрібних кишеньок вам потрібно. Якщо часто доводиться мати справу з документами, краще, щоб був відділ під них. Якщо часто їздите у відрядження або подорожі з ноутом, тоді варто підібрати сумку, де присутні кишеньки для ключів, гаманця, повербанка та зарядних пристроїв, різних дрібниць.
  • Шви та фурнітура. Важливий момент – перевірка якості та щільності швів, блискавок та замків. Сьогодні імениті виробники фактично не використовують у своїх виробах блискавки та замочки із пластику, віддаючи перевагу більш надійним металевим.
  • Перегородки всередині , що відокремлюють відсіки один від одного, повинні бути достатньо товстими і м’якими, щоб не пошкодити пристрій у процесі транспортування. Зверніть увагу, чи є повітряні відсіки з боків. Вони допоможуть краще захистити лептоп від бічних ударів.

  Як вибрати сумку з матеріалу? Сьогодні можна придбати моделі з:

  • Шкіри та шкірозамінника,
  • Текстиля,
  • пластик.

Що вибрати – вирішувати вам. Шкіра виглядає представницько і досить довговічна. Кожзам суттєво дешевше, але й термін служби у нього коротший. Такі сумки швидко починають тріскатися і виглядати неохайно. Вироби з якісного текстилю (для таких сумок зазвичай використовують поліестер, нейлон) мають вдалу комбінацію доступної ціни і довгий термін експлуатації. Пластик добре захищає від несприятливих погодних умов та дає відмінний захист пристрою, але його не надто комфортно носити в руках.

Дуже важливо, щоб сумка дозволяла не тільки зручно розмістити пристрій, але й давала певний рівень захисту.

Зокрема, важлива водонепроникність аксесуара та здатність до амортизації (захист від легких ударів, струсів). Вищезгадані матеріали виготовлення дають хороший ступінь захисту від вологи. Що стосується амортизації, найкраще вона у пластикових портфелів, але і шкіра при гарній підкладці показує добрі результати. Текстильні сумки високої якості додатково армують, щоб вони забезпечували більш високий рівень захисту гаджетів.

Зверніть увагу, що відділення під сам ноутбук має бути відокремлене від інших і зсередини обшите м’яким матеріалом, який захищатиме від потертостей та подряпин. Найкраще, якщо додатково є ремінець для фіксації пристрою в кишені.

В ідеалі, звичайно, краще мати дві-три різні сумки для різних випадків. Наприклад, рюкзак та портфель/сумку через плече. Адже ситуації та умови бувають різними, і один-єдиний варіант не буде завжди зручним.

Правильно вкладаємо ноутбук у сумку

Існують різні думки про те, як правильно класти ноут в сумку. Одні кладуть батареєю нагору, інші вниз, треті взагалі не думають про те, якою стороною потрібно укладати гаджет. Але насправді це просто не має значення. Головне – робити це акуратно.

Важливе правило – ноутбук перед укладанням у сумку, потрібно вимкнути. Якщо, звичайно, вам не просто перейти з одного кафе до іншого. Ноутбук, що працює в закритому просторі, почне перегріватися і може вийти з ладу. Крім того, краще мишку і зарядне укладати в спеціальні кишені, а не складати разом із гаджетом, щоб не подряпати кришку.

Сумка – це додаткова броня для вашого ноутбука, тому краще, ніж вони зможуть виконувати свої прямі обов’язки та будуть виготовлені з якісних матеріалів.

Отже, при виборі сумки для ноутбука визначтеся з форматом аксесуара, перевірте його якість, виберіть модель за розмірами свого пристрою та особистою зручністю. Не варто вибирати найдешевші моделі сумок, у них частіше неякісна фурнітура і вони можуть швидко стати непридатними.

Попередня стаття
Наступна стаття