Wi-Fi 7 може значно поліпшити ефективність тонких клієнтів

WiFi 7

Wi-Fi 6 обіцяв продуктивність, порівнянну з провідною мережею, і зараз ми починаємо бачити перші продукти Wi-Fi 7 на ринку, які обіцяють продуктивність на рівні оптичних мереж. Це робить його не лише альтернативою провідним мережам, але і потенційно вище продуктивною заміною – з суттєвими поліпшеннями в безпеці, затримці та пропускній здатності.

Якщо можна отримати оптичну продуктивність з бездротової мережі, чи не має сенсу впроваджувати її, коли існують обмеження пропускної здатності, замість того, щоб платити за оптичне з’єднання?

Цей рівень пропускної здатності може значно змінити наші пріоритети стосовно настільних комп’ютерів. Тонкі клієнти – це не нова річ. Вони існують з кінця 1990-х років, коли як Oracle, так і Sun Microsystems вважали їх срібною кулею для боротьби з Microsoft. Цікавим було те, що тоді тонкі клієнти були більше схожі на термінали головного комп’ютера, ніж на ПК. Пам’ятаєте Sun Ray One?

Але замість того, щоб зробити компанії більш продуктивними, технічні та продуктивні проблеми стали на заваді і ускладнювали виконання завдань компанії.

Іронія полягала в тому, що Sun фактично відтворила головний комп’ютер та термінали, але зробила це так погано, що кінцевий результат був майже неспоживачем. Більшість цього сталося через те, що мережа була недостатньою.

Wi-Fi 7 не лише потенційно розв’язує цю проблему, але спільно з продуктами, такими як хостований Office 365 від Microsoft, він може не лише зробити тонкі клієнти для настільних комп’ютерів придатними, але й забезпечити те саме і для мобільних тонких клієнтів.

Зараз тонкі клієнти в основному використовуються в цільових вертикальних ринках, де вимоги до безпеки вищі (думайте про банківський сектор/фінанси) або де специфікації визначаються середовищем (як у сфері охорони здоров’я чи оборони).

Розглядаючи переваги тонких клієнтів

Тонкі клієнти мають один великий недолік: продуктивність (щодо пропускної здатності та затримки), який тепер може вирішити Wi-Fi 7. У них також є кілька переваг, включаючи майже аплікаційний досвід; користувачеві не потрібно бути експертом в галузі техніки, щоб утримувати свій обладнаний пристрій в робочому стані, і він може краще сконцентруватися на завданнях, заради яких його найняли.

Крім того, оскільки тонкі клієнти працюють із віддаленими ресурсами, вони за природою більш безпечні.

Тонкі клієнти часто простіші у використанні, ніж смарт-телевізори, і вони можуть залишатися в експлуатації протягом років через те, що вони полагоджуються на технології в центрах обробки даних та в хмарі, а не на продуктивність настільного комп’ютера.

Єдине, з чим справжні тонкі клієнти справді мали проблеми, може бути те, де вони можуть бути найкориснішими: для користувачів, які постійно пересуваються. Для мобільного клієнта потрібен дешевий, легкий пристрій з тривалим терміном служби, і його не повинно бути легко вкрасти. Схожі на ноутбуки тонкі клієнти відповідають всім цим вимогам, і як Wi-Fi 7, так і мережі 5G достатньо швидкі, щоб вони працювали краще, ніж коли-небудь, особливо в сферах, де потрібні можливості ПК, але хочеться простоти та надійності тонкого клієнта.

Очікується, що Wi-Fi 7 змусить компанії переглянути тонкі клієнти як набагато більш придатний пристрій, який нарешті може відповісти на обіцянку, яку зробили роки тому Oracle та Sun Microsystems. Ми можемо спостерігати за поверненням до надійності терміналу, яку ми намагалися отримати з тих пір, як їх вивели з експлуатації.

Щоб бути чесними, ми не стверджуємо, що тонкі клієнти замінять ПК. Але із Wi-Fi 7 вони можуть відкинути багато негативу, який оточує їх, і вибратися із ніш, які вони займають зараз.

Попередня стаття
Наступна стаття