Найцікавіші функції iOS 18

Наближається день, коли Apple випустить у реліз нові айфони 16 та нову операційну систему iOS 18. Завдяки бета-версії цієї операційної системи, ми вже давно знаємо, які найцікавіші фішки слід очікувати від нової iOS. До того ж практично повну версії всього функціоналу випустила у себе на блозі Айкула – https://icoola.ua/blog/funktsiyi-ios-18/. Ми вирішили обрати лише декілька найцікавіших фішок та зробити їх коротенький огляд.

Ви зможете змінити кнопки ліхтарика та камери

Раніше замінювати кнопки на екрані блокування можливості не було, що доволі сильно засмучувало користувачів.


З появою iOS 18 ви зможете змінити ці кнопки на більш функціональні.

Налаштування піктограм на екрані

Тепер піктограми можна не тільки міняти місцями, а й налаштовувати їх яскравість чи колір.

Приємне оновлення ліхтарика

Завжди хотілось мати можливість змінювати фокус ліхтарика, щоб перетворити його на якийсь лазер.

Фокус і справді працює краще. У зв’язку з відключеннями світла в Україні частота ввімкнення ліхтарика на айфоні значно збільшилась, тож ймовірно, Apple вирішили додати нову фічу спеціально для українців.

Додавайте контакти прямо з набору номера

Раніше для додавання контакту слід було заходити у контакти або ж здійснювати виклик і тоді додавати номер у телефонну книгу.


З новим iOS ситуація кардинально змінилась. Достатньо набрати необхідні цифри та натиснути на кнопку додавання контакту у верхньому лівому кутку.

Кивайте або похитайте головою, щоб відповісти або скасувати дзвінок

Тішить, що багато функцій зачепили покращення Siri. Наприклад, тепер її можна переривати, якщо під час розмови відповідь вас не задовольняє. Окрім того, використовуючи AirPods 2 Pro або новіші достатньо похитати/покивати головою, щоб відхилити чи прийняти вхідний виклик.

Годинник з вимкнутим iPhone

Напевно, кожен власник iPhone мріяв про цю функцію. Звісно хотілось би більше, наприклад, бачити всі нові вхідні смс-повідомлення. Гадаю, Apple колись розширить функціонал iPhone, у якого сів акумулятор.

Режим – “Антизакачування”

Часто паморочиться в голові, коли ви користуєтесь смартфоном, знаходячись в авто? Тепер можна увімкнути спеціальний режим, під час якого на екрані з’являться спеціальні крапочки, які рухатимуть у протилежному напрямку.

Це допоможе зменшити дискомфорт, який виникає, коли ви користуєтесь телефоном під час руху.

Записуйте відео з фоновим звуком

Напевно кожен стикався з ситуацією, коли потрібно накласти певний звук на відео. З виходом нового iOS можна буде записати будь-яке аудіо, просто увімкнувши його разом з записом відео.

Коли вийде iOS 18?

Наразі користувачам доступна лише бета-версія iOS 18, коректну роботу якої ніхто не може гарантувати, тож оновлення для пересічних користувачів не рекомендується. Щодо офіційного релізу iOS 18, то його поява очікується з виходом серії iPhone 16 – 12 вересня 2025 року.

Попередня стаття
Наступна стаття