Що таке зарядна станція та чому варто купити портативну зарядну станцію?

Зарядні станції – це прилади, які складаються з інвертора (перетворювача постійного струму у змінний для живлення, як від звичайної мережі) акумулятора та розеток 220 вольт.

Окремо зауважимо, що портативна зарядна станція – це не повербанк, який здатен зарядити тільки мобільні пристрої (телефони, планшети тощо) та має всього декілька USB виходів, а розетки в ньому відсутні. Це значно більше, потужніше і ефективніше!

У яких випадках використовують зарядні станції?

Такі пристрої потрібні усюди, де немає постійного електропостачання, а у сьогоднішніх реаліях вони життєво необхідні для кожного дому, офісу чи виробництва! Подивитись, як виглядають та які моделі пропонують на ринку можна за посиланням https://teclight.com.ua/uk-ua-zaryadna-stanciya-ecoflow-delta-pro заодно й підібрати для себе найкращий варіант.

4 причини купити зарядну станцію:

·  Під час нестабільної подачі електроенергії такі пристрої здатні забезпечити безперебійною роботою багато приладів: холодильники, плазми, ноутбуки, насоси подачі води, котли опалення тощо. Тому купити зарядну станцію для будинку дійсно варто!

·  Для любителів відпочинку на природі, кемпінгу та інших розваг без наявності електроенергії станції просто необхідні. Вони не тільки заряджають всі гаджети, але й здатні освітити ділянку, включити необхідне кухонне приладдя, зробивши комфортним ваш відпочинок.

·  На виробництві чи будівництві вони не замінні для роботи різноманітних електроінструментів. Так, як є важкодоступні місця, або взагалі відсутні розетки. Також при відключенні світла, робітники можуть далі спокійно працювати, включати лобзик, дриль або шуруповерт та не зривати терміни здачі.

·  Для бажаючих далеко та часто подорожувати зарядна станція стане відмінним помічником.

Види та технічні особливості портативних зарядних станцій

При виборі такого пристрою треба враховувати його характеристики, мобільність та зручність використання. Перше, що необхідно зробити – це ретельно продумати, які електроприлади ви будете живити від станції. Даний показник впливає на потужність. Портативна зарядна станція https://teclight.com.ua/zaryadni-pristroji може працювати в діапазоні потужність від 250 Вт до 5 кВт і більше. Наприклад, для живлення ноутбука, зарядки та освітлення до 500 Вт буде достатньо. А далі – все треба ретельно прорахувати, щоб пусковий струм не перевищував потужність.

Ємність акумуляторів впливає на час їх автономної роботи. Найчастіше установлюють літій іонні, також часто використовують літій-залізо-фосфатні акумулятори. Працюють однаково добре, але у другому випадку станція матиме легшу вагу. До речі, свинцево-кислотні акумулятори стоять в дуже потужних станціях від 2-3 кВт.

Також перед покупкою треба вточнити, яка синусоїда у станції. Наприклад для живлення котлів або помпи потрібна тільки чиста з потужністю мінімум 1500 Вт.

Для дому вистачить невеликих станцій (від 500 Вт до 1 кВт). Вони зручні, компактні, не займають багато місця, легкі та забезпечать електроенергією всі необхідні побутові прилади.

Обов’язково зверніть увагу на додаткові функції пристрою. Головними й дуже корисними є наявність швидкої зарядки, вмонтованого ліхтаря, модулів Wi-Fi та Bluetooth, кількість розеток та роз’ємів. У деяких моделях є сонячні панелі, які можуть заряджати її без змінного струму, тобто не від електромережі.

Зберігати станції треба в сухому й теплому місці, наявність вологи для акумуляторів недопустима. Найкращий показник заряду це від 30 до 80%, також для роботи з нею завжди користуйтесь оригінальними дротами та зарядними приладами й ретельно протирайте всі отвори та розетки від пилу та бруду.

Попередня стаття
Наступна стаття