YouTube тестує запуск штучного інтелекту від Aloud

YouTube тестує новий інструмент, який допоможе творцям автоматично дублювати свої відео різними мовами за допомогою штучного інтелекту. Про це компанія заявила на конференції VidCon. YouTube співпрацює з Aloud, службою дубляжу на основі штучного інтелекту, яка є частиною внутрішнього інкубатора Google, Area 120.

На початку цього року YouTube запровадив підтримку багатомовних звукових доріжок, дозволяючи творцям додавати дубляж до своїх нових і наявних відео, таким чином охоплюючи ширшу міжнародну аудиторію. Згідно з даними TechCrunch, станом на червень 2023 року автори озвучили понад 10 000 відео більш ніж 70 мовами.

Раніше творцям доводилося безпосередньо співпрацювати зі сторонніми постачальниками дубляжу для створення аудіодоріжок, що могло бути громіздким і дорогим процесом. Aloud дозволяє озвучувати відео без додаткових витрат.

Отже, що таке Google Aloud?

YouTube Aloud

Google вперше представив Aloud у 2022 році. Це продукт дубляжу на основі ШІ, який транскрибує відео для автора, перекладає його та створює дубльовану версію. Творці можуть переглядати та редагувати транскрипцію, перш ніж Aloud згенерує дубляж.

Зараз YouTube тестує інструмент із сотнями творців, як підтвердив Амджад Ханіф, віце-президент YouTube із продуктів для творців. Компанія планує зробити інструмент доступним для всіх творців вже зовсім скоро.

Наразі Aloud підтримує англійську, іспанську та португальську мови. Однак у майбутньому буде доступно більше мов, зокрема гінді та індонезійську.

Ханіф додав, що YouTube працює над тим, щоб дубльовані звукові доріжки звучали як голос творця, з більшою виразністю та синхронізацією губ.

YouTube підтвердив TechCrunch, що в майбутньому Aloud включатиме генеративний штучний інтелект, щоб увімкнути такі функції, як збереження голосу, покращена емоційна передача та анімація губ.

Отже, як працює Google Aloud?

Веб-сайт Aloud пояснює такі функції:

Google Aloud допомагає творцям, транскрибуючи, перекладаючи та озвучуючи їхні відео.
Наразі він підтримує англійську, іспанську та португальську, а незабаром з’явиться більше мов.
За дубляж відео за допомогою Aloud плата не стягується.
Завантаживши відео, ви можете переглядати та редагувати текст, що займає близько 10 хвилин для 5-хвилинного відео. Про решту подбає Aloud.
Aloud є частиною Area 120, інкубатора Google для експериментальних продуктів.
Використовуючи можливості AI та Aloud, YouTube прагне зробити дубляж відео більш доступним і ефективним для творців, дозволяючи їм спілкуватися зі світовою аудиторією улюбленими мовами.

Попередня стаття
Наступна стаття