Навіщо потрібне оновлення програм BAS

Оновлення програмного продукту – це процес внесення змін у вже наявне прикладне рішення з метою поліпшення його функціональності, виправлення помилок, усунення потенційних проблем або впровадження нових функцій. Оновлення BAS можуть бути випущені розробниками програмного продукту з регулярними інтервалами або відповідно до конкретних потреб або нагальних вимог користувачів.

Основними причинами оновлення програм BAS є:

  • Поліпшення наявної функціональності: Оновлення можуть включати покращення функціональності програмного продукту. Це може означати додавання нових функцій, зміну інтерфейсу користувача, покращення продуктивності або оптимізацію роботи програми.
  • Виправлення помилок: Розробники виправляють виявлені помилки або недоліки, які можуть призводити до некоректної роботи прикладного рішення або збоїв.
  • Впровадження законодавчих змін : Оновлення можуть включати зміни, відповідно до чинного законодавства та впровадження їх в облікові системи BAS. Також це може бути відповідь на змінні потреби користувачів або відповідь на зміни в компанії чи технологічному середовищі.
  • Безпека: Випуск оновлення програмного продукту може також бути спрямованим на покращення надійності програми BAS. Це може включати закриття вразливостей, впровадження нових технологій і методів захисту тощо.

Оновлення програмних продуктів BAS зазвичай можуть бути встановлені через автоматичні механізми, які перевіряють наявність нових версій програмного продукту і пропонують їх завантажити та встановити. Користувачі також можуть отримувати сповіщення про доступні оновлення і завантажувати їх з офіційних веб-сайтів розробників. 

Оновлення типової програми BAS

Програмні продукти BAS поділяються на типові та нетипові конфігурації. Перший варіант означає, що програма має стандартні налаштування та функціональність, без додаткових доопрацювань. Тобто, вона не змінена функціонально. Для типового продукту, наприклад BAS Бухгалтерія, оновлення — процес, що не потребує навичок програміста і користувач запустити його може в автоматичному режимі. Навіть, якщо пропущено кілька релізів, оновлення такої програми можливе командами користувача  чи штатним спеціалістом послідовно до найновішої версії. 

Важливим етапом процесу оновлення конфігурацій БАС є перезавантаження програми після кожного апдейту для автоматичного зіставлення даних релізу.  

Умовою, без якої неможливе завантаження нових версій конфігурацій BAS, є актуальний договір супроводу ІТС.

Оновлення нетипової конфігурації BAS

Оновлення нетипової або тієї, яка має певні функціональні доробки, краще силами компанії, що супроводжує вашу програму БАС. Для цього можна звернутись на hotline BAS і замовити оновлення. Так користувач буде впевнений, що в потоці оновлення доробки не «злетять» і не виникне помилок у подальшій роботі програми.

Важливо оновлювати облікові системи BAS, оскільки це допомагає забезпечити ефективну роботу користувачів. Відсутність оновлень може призвести до уразливостей, помилок або несумісностей з іншими програмами або операційними системами. Тому рекомендується регулярно перевіряти наявність оновлень і встановлювати їх, щоб забезпечити оптимальну роботу програмного продукту.

Попередня стаття
Наступна стаття